Szekeres Kristóf
Pszichológus
+36-70-527-0540
szekeres.kristof@pszichologuspraxis.hu

Magamról

Pszichológusként immáron több éve segítek azoknak, akik hozzám fordulnak nehézségeikkel, történeteikkel, megoldandó problémáikkal. A klienssel való munkában a legnagyobb hangsúlyt az elfogadó és empatikus környezetre helyezem, ahol a kliens is és a pszichológus is képes önmaga lenni. Ezek a legfontosabbak.

Az, hogy valaki pszichológushoz fordul, gyakran nehéz és hosszú döntés eredménye. Sajnos gyakori tévhit, hogy pszichológushoz csak azok járnak, akikben "nem stimmel valami". Nem igaz. Pszichológushoz nagyon is normális emberek járnak, akiknek egy adott élethelyzetben éppen odafigyelésre, empátiára, életvezetési tanácsadásra lehet szüksége vagy akár "ezt a terhet nem bírom egyedül cipelni, el kell mondanom valakinek" érzések és gondolatok kavarognak benne.

A pszichológusi munka sosem egyszerű, hiszen minden kliens más és más. Itt nincsenek klisék, sémák, amiket az összes kliensre ráhúzva megoldhatjuk mindenki problémáját. A pszichológusi munka lényege az odafigyelés, empátia és az őszinteség, hiszen mindenki egyedi. Lehetnek persze egy-egy esetben olyan eszközök, amivel könnyebbé tesszük a klienssel az együttműködést, de ezek mindig csak eszközök és sosem a cél.

Egy nagyon-nagyon fontos dolgot megtanultam az eddigi pszichológusi praxisom során: semelyik kliensem sem reménytelen, csak még nem találta meg a megfelelő útitársat a megoldás felé vezető úton.

Végezetül pedig álljon itt egy rövid történet, amit igazán magaménak érzek:

Farkasházy Menyhért pszichoanalitikus egyszer fiatalkorában csatlakozott Szondy Lipóthoz egyik előadása után és megkérdezte: - Mégis bátyám, melyik a legjobb pszichoterápiás módszer? Erre Szondy kivette a pipát a szájából és így felelt: - Teljesen mindegy, te szamár! Mindig a személyiségeddel gyógyítasz! (Popper Péter nyomán. Popper Péter: Lélek és gyógyítás)

Miért éppen engem válasszon?

01.

Több éves tapasztalattal rendelkezem a pszichológusként és segítőként.

02.

Számomra a kliens nem csupán egy probléma, vagy „diagnózishalmaz”, hanem egy egészleges személy.

03.

Több ismert személyt is kezeltem már, akikkel sikeres változásokat értünk el.

04.

A rendelőm jól megközelíthető, a belvároshoz közel található helyen van.

Mi az egyeztetés menete?

A/

Keressen fel telefonon vagy e-mailben.
-> Kapcsolat

B/

Néhány szóval mondja el vagy írja le, hogy mi az, ami nehézséget okoz önnek.

C/

Közösen egyeztetünk egy időpontot, ami Önnek és nekem is megfelelő.